maanantai 20. tammikuuta 2014

Tammikuussa työn alla

Edellisessä postauksessa kerroinkin, että huonossa hapessa olevan läppärini tilalle ostin uuden. Ja voi pojat, kyllä tietokoneen vaihtaminen on melkein yhtä työlästä kuin asunnosta toiseen muuttaminen. Olen aina luullut olevani aika sujut tietotekniikan kanssa, mutta... Sain pelastettua vanhalta koneelta tiedostoja muistitikulle. Koska vanhan läppiksen näyttö oli rikki, jouduin sen ensin kytkemään pöytäkoneemme näyttöön (mikä sujui ihme kyllä ongelmitta). Kun tuli aika siirtää tiedostot tikulta uuteen koneeseen, ne ei mystisesti enää olleetkaan tikulla. Ei aavistustakaan mihin bittiavaruuteen lie kadonneet. Onneksi sentään kaikki valokuvat löytyi, koska ne taisi olla tärkeimmät. Muutakin hässäkkää on riittänyt, mutta ehkä tämä rakkine tästä saadaan vielä toimimaan omistajalleen mieluisalla tavalla.


Ostin ennen joulua Villavintiltä Rakkaat Rasat-tekemispaketin. Mallin on suunnitellut Anne Honkala ja lapasissa seikkailee kettu. Nyt olen taas jotenkin päässyt kirjoneuleyökötyksestä eroon ja tuntuu ihan mukavalta neuloa ajatuksen kanssa ja hitaasti. Olen jopa kehitellyt kirjoneuletekniikkaani.  Ostin tarvikepaketin lisäksi magneettitaulun, joka on aivan verraton apu kirjo- tai pitsineulekaavion seuraamisessa. En ymmärrä miten olen aiemmin edes pärjännyt ilman tätä apuvälinettä, nyt en luovu siitä enää millään.


Päättelyä ja muotoilua vaille valmiina olisi mintunvihreä virkattu matto. Väri näyttää kuvassa paljon haaleammalta kuin tosielämässä. Niskat on taas tehokkaasti jumitettu viikoiksi eteenpäin, pitäisi muistaa venytellä useammin. Lähdenkin tästä jumppaamaan (niin varmaan :D).  

5 kommenttia:

margsan kirjoitti...

Kauniin näköistä pintaa ja kuviota tulossa lapasiisi!!! Nuo matot on kyllä niskoille myrkkyä!!! Nimim, kokemusta on...

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Lapasista tulee kyllä tosi kivat, tykkään tuosta teetee Pallaksen "raita"langan väristä 0055 kovasti. Malli on myös koukuttava, eilen jäi viimeinen Hercule Poirot elokuvakin vain silmäilyn asteelle, kun en malttanut lopettaa neulomista. :D

Ampiniini kirjoitti...

Olen kovasti miettinyt, että mitähän niistä kuteista lopulta tuli. Ja mitenkä sattuikaan, että juuri nyt osun blogiasi katsomaan, kun ei lapsukaisilta ole tähän maailmaan paljon ehtinyt kurkkia.

Minä sain tehtyä kiikkustuolin alle maton helminauhamaton ohjeella, mutta se päätyi lopulta siskolle kun ei istunut kuitenkaan olohuoneeseen. Pitäisi päästä katsomaan tuota sinun magneetti tauluasi ja näkemään muutenkin :)

Heidi kirjoitti...

Löysin blogiisi toisen blogin kautta jossa olit lukijana, sukkiesi kuva sai minut seuraamaan tänne. :) Ihanan näköistä tuosta kettukuviosta on tulossa.

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Ampiniini: Kivaa kun tulit poikkeamaan blogissa ja olisi tosiaan mukava nähdä taas pitkästä aikaa naamatusten!

Heidi: Ihanaa, kun löysit blogin ja tervetuloa lukijaksi!