lauantai 18. tammikuuta 2014

Etana päivittää

Vuodenvaihteen jälkeen blogin päivitys on ollut vähän tahmeaa. Osasyynä lienee se, että bloginpäivitysvälineeni sanoi sopimuksensa irti. Se oli jo aikaisemmin ottanut hieman osumaa, mutta lopulliseksi kohtaloksi koitui putoaminen sohvalta. Ensin vaikutti siltä, että miniläppikseni selviytyi onnettomuudesta muutamilla värillisillä viivoilla näytössä. Lopulta näyttö kuitenkin pimahti lopullisesti eikä mitään ollut enää tehtävissä. Tärkeitä tiedostoja on edelleen pelastamatta raajarikon koneen uumenissa.

Ei auttanut muu kuin lähteä läppärikauppaan. Arvasin jo etukäteen, että tunnen oloni siellä täysin tampioksi. En ole niin kovin haltioissani modernista teknologiasta, vaikka tulenkin sen kanssa joten kuten toimeen. Kännykänkin valitsen mieluiten perinteisillä näpyköillä varustettuna. Kaupat tuli kuitenkin tehtyä ja tässä sitä taas päivitellään. Tällä kertaa yritän pitää läppiksen perheen pienimmän ulottumattomissa.

Joulusta alkaa olla jo kuukausi, mutta muutamat paketteihin päätyneet lapaset ja yhdet sukat on täällä näyttämättä.


Sukista ei ole oikeastaan muuta mainitsemisen arvoista muuta kuin kirjava lanka, jonka ostin viime vuonna Seinäjoen käsityömessuilta Sedun artesaaniopiskelijoilta. Lapaset ovat mukaelma Lovikka-lapasten ohjeesta ja neulottu nro 8 puikoilla. Yhdistelin ennakkoluulottomasti hyvin erilaisia lankoja akryylista villaan. Lapasissa on käytetty Marks&Kattensin Kosmosta, Dropsin Alpacaa, Novitan Silver- ja Gold-lankoja, Isoveljeä, Nallea, Huopasta, Rose mohairia ja Puro baticia. En ole kyllä enää 100 % varma mitä lankoja oli missäkin lapasissa, koska minulla on vain kuvat jäljellä ja lapaset olen neulonut yhden parin peukaloita lukuunottamatta miltei vuosi sitten. Kolme pariskuntaa sai siis joululahjaksi lapaset.

Hui kun tuntuu kovalta tuo pakkanen leppeän joulukuun jälkeen. Onneksi lumi tuo vähän valoa tähän pimeään vuodenaikaan. Ja voooi kuinka ilahduinkaan, kun blogini lukijakunta oli taas kasvanut yhdellä uudella lukijalla, se kyllä lämmittää mieltä, vaikka varpaat on villasukistakin huolimatta jäässä. : )

2 kommenttia:

margsan kirjoitti...

No siinä onkin oikein lapastehdas ollut käynnissä! Noilla kyllä pysyy kädet lämpöisinä!!!

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Näitä oli mukava neuloa, kun valmistuivat isoilla puikoilla nopeasti. :)