tiistai 3. joulukuuta 2013

On lunta tulvillaan...

Olen virkkaillut lumihiutaleita.


Vienosti ne leijailevat ja pyörähtelevät ilmavirrassa, kuten lumihiutaleiden kuuluukin.


Joulunavauksessa viime perjantaina piipahdin joulutorin kojuissa ja sieltä ostin mukaani tekemispaketin näihin hiutaleisiin. Ohje Etelä-Pohjanmaan käsi- ja taideteollisuus ry / Alavuden Taitokeskus Oura.


Täydellisen viihdyttävää, helppoa ja nopeasti valmistuvaa joulupuuhaa.


Kaivoin esiin myös kerän luonnonvalkoista n. seiskaveikan paksuista 100 % suomenlampanvillalankaa ja virkkasin siitä muutaman hiutaleen Caitlin Sainion opeilla kirjasta 100 virkattua lumihiutaletta. Alunperin olin aloittanut tekemään hiutaleita seitinohuella valkoisella virkkauslangalla kirppuakin ohuemmalla virkkuukoukulla ja innostus lopahti heti alkuunsa. Kun hoksasin, että näitähän voi virkata myös villalangasta ja huovuttaa pesukoneessa, niin innoissani virkkasin heti viisi!


En ole ihan varma heittäisinkö lumihiutaleet vielä toistamiseen pesukoneeseen. Ehkä ne voisivat huopua vielä hivenen lisää. Nämä yksilöt eivät onneksi sula. : )  Kyllä villahiutaleet vähän paikkaavat pihalta suojakelin viemää lunta. Nurmikko näkyy jo. Toivottavasti saadaan kuitenkin valkea joulu.

On muuten ollut kiva huomata, että blogiini on eksynyt muutama uusi lukija! Sydämellisesti tervetuloa!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suloisia lumihiutaleita :) Voi kun jaksais itsekin opetella ja perehtyä...

Aava kirjoitti...

Ihania hiutaleita!

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Kiitos Anonyymi ja Aava! Nämä oli kyllä tosi helppoja virkata ja villalangasta valmistuivat nopeasti! :)

nätti rätti kirjoitti...

no tässä on sitten kivat lumihuopuleet! :-)

vilukissi kirjoitti...

Jouluusta ilua ja oloa ja kaikenlaasta valoosaa ja rauhaisaa miältä täältä Vilukissin uutishuanehelta toivotteloo itte Vilukissi..

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

nätti rätti: Olipa hyvä nimitys! :)

vilukissi: Kiitos toivotuksista ja ihan ajallaan ne luinkin, mutta nyt vasta sain aikaan jotain taas kirjoittaa tänne blogiin!