maanantai 11. marraskuuta 2013

Varrasvirkattu tuubihuivi

Tein tässä hetki sitten värjäysmokan, joka vaati päästä puikoille tai koukulle. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon ja arvoin haarukkapitsin ja varrasvirkkauksen välillä. Päädyin taas jälkimmäiseen vaihtoehtoon.


Olin hyvin utelias langan suhteen, koska en ollut varma pidinkö siitä vai en. Lopputulos jätti minut oikeastaan yhtä hämmentyneeseen olotilaan. Se ei herätä minussa välitöntä ihastusta, mutta toisaalta ei se ole ihan pläähkään. Pelkään vaan, että siitä huolimatta huivi päätyy johonkin mappi ööhön, koska en oikein tiedä tuleeko sitä itse pidettyä ja onko se kelvollinen lahjaksikaan (omasta mielestäni) kummallisen värityksensä vuoksi.


Olen virkannut suoraa kaulahuivia ja lopuksi yhdistänyt päät piilosilmukoilla, jolloin lopputuloksena on rinkula eli tuubihuivi.En tiedä onko tämä oikeastaan varrasvirkkauksen oikea puoli, jossa nuo kiinteiden silmukoiden rivit erottuvat selvästi. Itse kuitenkin pidän enemmän toisesta puolesta ja se on siis päällimmäisenä ylemmissä kuvissa.


Olen kerran aikaisemmin tehnyt kaulahuivin varrasvirkkauksella. Lanka on Pirtin Kehräämön liukuvärjättyä karstavillalankaa ja jostain syystä tykkään tosi paljon juuri oranssin ja violetin liitosta, niin räiskyvä kuin se onkin! :) Pahoittelut kovin epäselvistä kuvista, kaivelin ne jostakin arkistojen kätköistä, tämä huivi on annettu lahjaksi vuosia sitten.


Varrasvirkkaustahan nimitetään myös puikkovirkkaukseksi, koska nykyään lenkit tehdään yleisemmin 20 mm puikolla. Minä olen jotenkin tykännyt enemmän viivottimesta apuvälineenä. Jos joku kiinnostuu varrasvirkkauksesta, niin hyvä tutoriaali löytyy esim. Käspaikan sivuilta. Myös Tiitsa on tehnyt oikein hyvän kuvallisen ohjeen varrasvirkkaukseen Oikein nurin sekaisin-blogissaan (blogi ei enää päivity, mutta Tiitsa on luvannut sen säästää juurikin linkkien vuoksi). Pallosilmukka-blogista löysin myös kivan käsilaukun, jossa oli yhdistetty varrasvirkkausta ja tavallista virkkausta.


Tässäpä vielä lopuksi Neiti Silmukkaisen upea näppikäsityö! Olen aivan mykistynyt väreistä ja siitä kuinka monta eri tekniikkaa tauluun on upotettu. Kankaan värjäys, metallilangan muotoilu ja kankaaseen ompelu ja reunoille vielä mosaiikki. Taulu on meillä keittiön seinällä ja piristää ihanasti keskellä kaamosta!

8 kommenttia:

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Huomasin, että mainitsemastani Pallosilmukan hienosta käsilaukusta oli unohtunut linkki, mutta laukku löytyy siis täältä.

margsan kirjoitti...

Mielestäni tuo "tuubisi" on tosi kaunis ja soveltuu monenväristen vaatteiden seuraksi!!!

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Kiitos! Pitää vain rohkeasti pukea se päälle, ehkä siihen silmä tottuu ja opin tykkäämäänkin. :)

Helena kirjoitti...

Värit, niistä pitäminen ja jopa niiden näkeminen, ovat niin yksilöllinen ja vieläpä muuttuva asia, että toivottavasti huivi ei joudu mappi ö:hön jos roskista tarkoitat!
Varrasvirkkauksesta ja monista muista lankatekniikoista kerrotaan muuten tänä syksynä julkaistussa Lankatekniikoiden käsikirjassa: http://www.tammi.fi/kirjat/-/product/no/9789513173333

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Ei, ei, ei varmasti joudu roskikseen! Mutta toivon ettei se hautautuisi mihinkään kaapinnurkkaan. Oikeasti värit ovat ihan kauniit, mutta yhdistelmänä ja asusteena aika jännä. Hyvä kirjavinkki muuten, pitääpä käydä tutustumassa! :)

Tarja Siik kirjoitti...

Värjäysmokasta taisikin tulla menestys. Ihana huivi!

Tervetuloa muuten likijakseni :)

Helmien Kimallus kirjoitti...

Värjäysmokasta huolimatta loistavannäköinen. Jos ei sulle kelpaa niin kyllä mulle aina yks huivi sopii viä kaappiin =)

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Tarja Siik ja Helmien kimallus, kiitos! Näin moni positiivinen kommentti saa huivin näyttämään ihan kivalta! Mutta Helmien Kimallus, lupaan että huivi saa muuttaa sun kaappiin asumaan, jos se alkaa pölyyntymään. ;)