lauantai 9. marraskuuta 2013

Kuplapipot

Omalla kohdallani kuplamania on jatkunut vielä elinvoimaisena. Kaikenlaista tulee mieleen, mitä voisi kokeilla. Ehkä olisi kuitenkin aika tehdä vähän muutakin. Pikkuneiti Silmukkainen sai oman kuplatupsupipon.


Loin 72 silmukkaa tummanpunaisella langalla ja neuloin 1 o 1 n resorin suljettuna neuleena. Kuplakerroksia neuloin 10 edelleen suljettuna neuleena. Lopuksi tein 2 krs. oikeaa tummanpunaisella ja päättelin pipon silmukoimalla. Lapasista poiketen en tehnyt kavennuksia ollenkaan. Pisteinä I:n päälle kiinnitin pipon kulmiin pienet tupsut, jotka tein Kauhavan käsityöfestivaaleilta ostamallani tupsukoneella (vitsit mikä hifistelyvehje).


Ohje: Kuplapipo, inspiraatio Soile Pyhänniskan Kupla-lapasista
Langat: Novita Nalle t.pun. ja Novita Teddy väri 010 valk.
Puikot: 3,5


Hyvin vilkkaasti liikehtivästä mallista oli hankala saada poseerauskuvaa, mutta näkyyhän näissä pipo in action. Ihana siitä tuli!  ♥  Eilen pipoa ulkoiluttaessa sain heti yhden tilauksen pukinkonttiin. Olen muuten tähän asti inhonnut syvästi silmukoimista ja parhaani mukaan kartellut ohjeita, joissa sitä joutuu tekemään. Nyt olen ihan sinut silmukoimisen kanssa ja voisin kuvitella osaavani tekniikan vielä myöhemminkin... ehkä... Nalle ei ole mikään paras lanka pipoon kutitteluefektinsä vuoksi, mutta uskaltauduin sitä käyttämään, kun aluspipona on ohut kypärämyssykkä. Seuraavaan pipoon valitsen kuitenkin Teddyn pariksi jonkun vähemmän kutittelevan langan.


Näistä oli tarkoitus tulla pipolle kaverina lapaset samaa sarjaa, mutta purkuun menee. Resorista tuli liian tiukka. Halusin pitkän resorin, että lapaset pysyy elohiiren käpälissä.


Joku ehkä havaitsi kuvissa virkatun tuttiketjun. Olen tehnyt sen jo aikoja sitten, mutta sopii hyvin pipon ja takin kanssa. Koukun koosta ja langasta ei ole sen tarkempaa muistikuvaa, mutta lanka on puuvillaa. Tässä ohjeentapainen, jos joku haluaa virkata samanmoisen. Virkkaa klipsun metallirenkaan ympäri 5 kiinteää silmukkaa, 5 kjs, yhdistä lenkiksi 1. kiinteään silmukkaan piilosilmukalla, 4 kjs, 2 p renkaaseen, 3 kjs, 3 p renkaaseen, käännä työ, *4 kjs, 3 p edellisen krs:n 3-kjs-kaareen, 3 kjs, 3 p ed. mainittuun kaareen, 1 pitkäpylväs ed. krs:n ketjusilmukoiden yläosaan, käännä työ.* Toista *-*, kunnes nauha on halutun mittainen. Nauhan loppupäähän olen virkannut jonkun matkaa kiinteitä silmukoita, joita on 5 rivissä. Loppupää pujotetaan kumiläpykässä olevasta reiästä ja päätellään neulalla.


Aiemmin neulomani Rupisammakko-lapaset saivat myös parikseen pipon. Pipo näyttää päässä vähän pannumyssyltä. Ehkä pipossa on yksi kuplarivi liikaa. Piposta puuttuu myös tupsut, ehkä ne lieventäisivät pannumyssyvaikutelmaa.


Mukavaa viikonvaihdetta!

4 kommenttia:

margsan kirjoitti...

Nämä kuplaiset in tosi hienoja!!! Mutta punaisen pipon mallineiti on kyllä suloisin!!!!

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Niinpä, ihana pikku punahilkka, joka kasvaa aivan liian nopeasti!

Anonyymi kirjoitti...

Lasten ja miehen nukkuessa, on oivaa ja omaa laatuaikaa ihastella käsitöitäsi, jotka löysin sattumalta :) Ihana kuplapipo, täytyykin "tilata" mummolta...

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Kiitos ja kivaa kun löysit blogini! :) Pikkuneidillä pipo on ollut kovassa käytössä.