lauantai 5. lokakuuta 2013

Seinäjoen käsityömessut

Eilen olin messuilla ja ostoksiakin tuli tehtyä, vaikka juuri se uupui, mitä varsinaisesti lähdin hakemaan. Jollain lailla jäin kaipaamaan jotain uutta ja erikoista... Jotain, mitä en ole ennen nähnyt tai kokeillut. Jotain, mistä olisi voinut innostua, no, hillittömästi! Ihan niin kuin kädet eivät muutenkin olisi täynnä keskeneräisiä projekteja. :) Minähän menen siis käsityömessuille katselemaan ensisijaisesti välineitä ja tarvikkeita, lankaa ja kirjallisuutta. Toki ihailen ja ihastelen kaikkea ihanaa, mitä lukuisat kädentaitajat ovat suunnitelleet ja valmistaneet ja tälläkin kertaa mukaan lähti mm. talvilintujen ruokinta-automaatti. Ripustin sen jo eilen illalla ulos ja talitiaiset kävi sen aamulla korkkaamassa, (titi)tyytyväisiä olivat!


Sedun artesaaniopiskelijat olivat värjäilleet lankaa ja heidän myyntipisteestään lähtivät kuvassa näkyvät kolme vyyhtiä vasemmalta. Titityyn messupisteestä ostin Louhittaren Luolan Väinämöistä sävyssä Topaasi. 


Teippitarhalta käteen jäi 4 rullaa teippiä. Teippauksen saloihin pitäisi perehtyä joskus tarkemminkin.


Nämä viimeisen kuvan ihanuudet eivät  ole messuilta, vaan sain ne ystävältä syntymäpäivälahjaksi. Voisiko käsityöharrastaja tuntea itseään rakastetummaksi kuin näin ajatuksella kootun paketin äärellä? Langat ovat kasviväreillä värjättyjä ja niissä ei ole kuulemma alun perinkään ollut vyötteitä, joten tarkempaa infoa niistä ei ole saatavilla. Mutta sävyt ovat ihanat ja sopii niin syksyyn! Kuvasta puuttuu minigrip-pussit, mutta eivät sen takia etteivätkö ne olisi olleet tärkeä osa kokonaisuutta, vaan siksi, että kuvaaja ei saanut niitä asettumaan sommitelmaan esteettisesti viehättävällä tavalla.

Nyt mulla on ikioma kappale Kehrääjän käsikirjaa, jippii!!

Leppoisaa lauantaiehtoota toivottelee Rouva Silmukkainen

3 kommenttia:

margsan kirjoitti...

Kivoja löytöjä! Itse en pääse tänä vuonna edes Tampereen k-taitomessuille, mut sitte taas joskus..

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Ihanan lahjan olet saanut!

Meillä nuo messut on vasta ensi viikonloppuna, ja olen samaa mieltä, ettei siellä yleensä ole mitään maatakaatavan mullistavaa tai innostavaa ollut tarjolla, mutta käydä vain täytyy. Ja ainahan messuilta jotain tarttuu mukaankin. ;o)

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Tänä vuonna oli kyllä monta isoa nimeä tuolla S.joen messuilla: Molla Mills, Anu Harkki, Outi Pyy, Jussi Alasalmi... Ja aina tosiaan jotain kivaa tarttuu mukaan. :) Hyvät messut oli tänäkin vuonna.