keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pionipöllöt

Suomipöllöt saivat jatkoa, kun kesällä aloittamani pionipöllöt vihdoin valmistuivat. Motivaatio näiden lapasten kanssa oli lopahtanut muistaakseni siihen, kun huomasin neuloneeni kaaviota jotenkin väärin. Lisäksi olin tehnyt kärkikavennuksissa munauksen, vaikka ensimmäisessä parissa kaikki meni hyvin. Lapaset eivät todennäköisesti olisi valmistuneet ikinä, ellei Neiti Silmukkaisen ainoissa sormikkaissa olisi ollut reikää. Pakko oli patistaa itsensä neulomaan lapaset loppuun. On aika noloa, kun neuleaddiktin lapsen sormet paleltuu reikäisissä kaupan sormikkaissa. Pikkuneiti Silmukkainenkin on saanut koko syksyn pärjätä isoveljen petroolinsinisillä lapasilla.

Pitää nyt heti ryhdistäytyä lapasneulonnan saralla. Ajattelin neuloa vielä toiset pionipöllöt vaalealla pöllöllä ja tummemmalla taustalla. Virikkeitä lapasneulontaan voisi hakea vaikka Taito ry:n maakuntalapasmallistosta tai Yhteishyvän ja Novitan lapaskilpailusta. Muistakaahan käydä äänestämässä!


Lanka: Novita Nalle värit 559 ja 051
Puikot: 3 mm


Rimmaa hyvin Neitin ulkoiluhousujen kanssa.
 

Tässäpä haikea muisto viime kesältä. Pionit on niin pop.


Uskokaa tai älkää, mutta tämä kuva kärhöistä on otettu TÄNÄÄN. Kaksi kärhöä autotallin seinustalla on villiintyneet ihan täysin ja ovat täynnään kukkia ja nuppuja. Johtuneeko siitä, että keväällä leikkelin varret taas yli-innokkaasti maata myöten. Jotenkin ne varret on aina niin kuolleen näköiset, että en voi pitää näppejäni erossa puutarhasaksista. Näillä kärhöillä taitaa olla vähän samanlainen sielunmaisema kuin minullakin. "Parempi myöhään kuin ei milloinkaan". ;)

Kävin etsiskelemässä suppilovahveroita tänään, mutta palasin tyhjin korein. Parempaa sienestysonnea muille metsissä ramppaajille toivoo

Rouva Silmukkainen

7 kommenttia:

margsan kirjoitti...

Ihanat pöllöt!!! Laihaksi on jäänyt sienisato tältä syksyltä....

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Kiitos! Täälläpäin ainakin varmaan vaikutti pitkä kuiva jakso laihaan sienivuoteen. Maistoin tänä syksynä ensimmäisen kerran lampaankääpiä ja ne kyllä nousi heti sienisuosikkilistallani ykkösiksi! Harmi, että niitä ei ole löytynyt kun sen yhden kerran eikä edes kotikonnuilta.

Minna kirjoitti...

Ei pöllömmät lapaset! ;)Tykkään kovasti.

Sieniä ei ole missään, nada. Kaikki vakipaikat on koluttu ja vähän uusiakin Suppilovahverosaalis on 5,5 l tältä syksyltä, pah. Viime vuonna noukin hiukan alle 300 l.

Ihmettelin kärhöjen kukintaa juuri vähän aikaa sitten Treella arboretumissa. Ne kuulemma kukkivat jo toisen kerran tänä vuonna.

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Juu on tämä vähän köppäästä. Yhden kantarellikastikkeen olen tehnyt tänä syksynä ja kaverin kanssa sieniretkellä löydettiin se aika mojova saalis lampaankääpiä ja karvalaukkuja muutama viikko takaperin.

Mun kärhöt kukkii tosiaan vasta ekaa kertaa! Mutta esim. talon seinustalla kasvavat kielot ovat pukkaamassa maasta uutta lehteä ja alppiruusussa on isot nuput...

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Niin ja Minna olit muuten aika mahtavan kottikärryllisen poiminut niitä suppilovahveroita viime vuonna!!

jantta kirjoitti...

Jestas miten kauniisti kukkii tuo Kärhö. Piti oikein päivämäärä tarkistaa, että onko kirjoituksesti esim kuukauden vanha mutta eipäs ollutkaan :)

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Edelleen kukkii kärhöt, vaikka yöpakkasiakin on ollut. On tämä kummallinen syksy!