tiistai 3. syyskuuta 2013

Piha täynnä betonia

Muutama viikko sitten olin kansalaisopiston pihabetonikurssilla. Olin jo pidempään haaveillut betoniaskarteluista, mutta jotenkin vaan ei tullut yksikseen siihen ryhdyttyä. Kurssi järjestettiinkin kuin tilauksesta ja sieltä sai paljon ideoita tulevaisuudenkin varalle! Muutama betoniaskartelukirja oli kirjastosta lainassa ja niistä löytyi paljon kivoja malleja.

 Pyykinpesuainepullolla tehty, voisi toimia vaikka ovistopparina.

 Iso kukkaruukku, tehty muovisessa ruukussa (Tokmannilta 4 €). Muoviruukku muuten säilyi ihan ehjänä ja suht siistinäkin, joten sitä voi käyttää uudestaan valumuottina tai istuttaa kukkia.

 Lintujen uima-altaat, kuviot tehty kuunliljan lehdillä. Kuvasta ei niin hyvin erota, mutta valut ovat kulhomaiset. Kuvassa reunat vielä viimeistelemättä viilalla, hiekkamuotista on tarttunut hiukan hiekkaa reunoihin.

 Pullonpohjiin valetut kynttilänjalat.

 Betonilaatat on tehty grillitassu- ja pihvilaatikkoon. Nämä muotit on muuten ihan parhaita, kestäviä ja betoni irtoaa niistä helposti! Voisin kerätä koko talven jauhelihalaatikoita ja ens kesänä valaa laatat pihapatiolle.

 Sudenkorentojen juoma-allas. Korentolasilaatan olen joskus ostanut kirpparilta 50 sentillä ihan betoniaskarteluja silmälläpitäen.

 Tämä laatta on tehty ison raparperinlehden päälle. Näitä teen varmasti joskus lisää. Tämän yksilön ajattelin sijoittaa kasvihuoneen oven eteen.

 Laattakokeiluja lehdillä. Ylemmässä laatassa käytetty leipävuokaa ja kuunliljan lehtiä. Alemmassa viinimarjapensaan lehtiä.

 Metallisella muotilla tehty möhkäle esittää rapua ja yrttipurkki höysteenään marmorikuulia.

Vanha Arabian ruokalautanen on päässyt palvelemaan lintujen uima-altaana. Pyöreä laatta valettu isoon, muoviseen kukkaruukun aluslautaseen.

Idearikasta tiistaita toivottaa Rouva Silmukkainen!

9 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ihan mahtavia kaikki, iso ruukku on vallan mainio. Rapu kyllä näytti ensi vilkaisulla ihan joltain muulta kuin ravulta... ;D
Kuunliljalla tuli mielestäni melkeinpä kauneimmat raidat/kuviot. Olisi kyllä mahtava kokeilla itekin joskus.

margsan kirjoitti...

Kivoja betonijuttuja! Tuo oli varsinkin kiva vinkki tuo pullonpohjatuikkualusta!!!

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Minna: Heh, joku muukin tokaisi tuosta ravusta heti jotain kaksimielistä. Ajattelin, että josko sitä ei huomais, kun laitoin sen kuvaan noin päin. Ehkä en laita sitä portinpieleen koristeeksi. :D Oli kyllä tosi mukavaa puuhaa ja monille kodin tarpeettomille muovikipoille löytyy käyttöä. Kannattaa kokeilla!

margsan: Nuo pullonpohjat oli jossakin niistä betonikirjoista samoin kuin tuo pesuainepulloon tehty "kirjatuki", joka mun mielestä sopii paremmin ovistoppariksi.

eilen tein kirjoitti...

Hei vitsi, mahtavia! :D Erityisesti tuo ihan eka pesuainepullo ja sitten tuo mihin on valettu arabian lautanen! Sä sait nyt kertaheitolla aikas hyvän määrän betonia kotiin ja puutarhaan ;)

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Juu ja voi olla, että muutamat lähisukuun kuuluvat saattavat saada lähiaikoina hyvin betonipainotteisia "lahjoja". :D

Jokke kirjoitti...

Kylläpä lehdillä tulee kauniita kuvioita.

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Myös kohkuvioisella tapetilla saa tosi kauniita kuvioita betoniin! Jossain kirjassa taisi olla betoninen pöytälevy, joka oli kuvioitu tapetilla.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja esineitä betonista, sait kuvillasi minutkin innostumaan betonijutuista. varsinkin siitä pesuainepulloon tehdystä.
rl.

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Kivaa kun inspiroiduit! Pesuainepullosta tuli tosiaan kiva, mutta muista olla varovainen, kun kuorit pulloa betonin ympäriltä, muovin reunat voi olla aika teräviä ja meillä isäntä sai kunnon haavan puukosta juuri tuota kuorimishommaa tehdessään.