lauantai 17. elokuuta 2013

Kolmet

Pitkästä aikaa taas koneen äärellä. Eilinen kesäpäivä on vaihtunut syksyn sateisiin ja on mukavaa viettää aikaa sohvan nurkassa. Puutarhassa kypsyneet ja kypsyvät vadelmat, herukat, omenat ja tyrnimarjat sekä niiden jatkojalostus ovat vaatineet enemmän huomiota kuin muut perinteiset käsityöt. Muutenkin ulkona oleilu ja lähiseudulla retkeily on vetänyt pidemmän korren ja se on hyvä se.

Pikkuisäntä täytti tässä parisen viikkoa sitten kolme vee ja sai sen kunniaksi junaradan ja kolme paria villasukkia (arvaatko kumpi lahja oli iskältä ja kumpi äipältä ja arvaatko vielä kumpi oli mieluisampi? No sukat tietysti! :D). Sukat on kokoa n. 26 ja pätkärääkättyjä Nalleja, joita löytyy nurkista pyöriskelemästä.


Mustaa Nallea ei jäänyt kuin rippunen, mutta kahta muuta väriä jäi vielä aika paljon. Onneksi pikkumies kasvaa kovaa vauhtia ulos sukistaan ja kohta voi vääntää uudet parit.


Onneksi otin kuvat ennen Sock Stop-kokeilujani. Kyseessähän on siis aine, jota pursotetaan sukkien pohjaan liukuesteeksi. Alkuun sukanpohjien kuviointi sujui ihan mukavasti, mutta sitten pullon nokka alkoi tukkeutua jatkuvasti. Rassasin nokkaa parsinneulalla moneen otteeseen, mutta aina se meni uudestaan tukkoon ja sitten meni hermot. Leikkasin nokan reiän isommaksi ja sen jälkeen syntyneet kuviot eivät olleet enää niin kuvauksellisia... Tuon ikäisellä käyttäjällä liukuesteet sukissa on ihan must, mutta ehkä ens kerralla tyydyn tavallisiin pallukoihin monimutkaisempien kuvioiden sijaan.

 "Kesämetsässä"

 "Keskellä yötä"

 "Kalavedet"

Tältä puolestaan näytti auton peräluukku, kun suunnistin pihabetonikurssille. Ihan kiitettävästi roinaa, kaikkea piti olla varmuuden vuoksi mukana, vaikka ihan kaikkea ei sitten lopulta tullut käytettyäkään. Tosi kiva kurssi ja paljon ideoita jäi pyörimään päähän. Valmiita tuotoksia esittelen joskus myöhemmin. 
 

-Rouva Silmukkainen

1 kommentti:

margsan kirjoitti...

Kivoja sukkia!!! Mulla on kanssa kokemusta tuosta liukuestenesteestä, ja juuri kuten sulla- ei tullut sitä, mitä piti!!!