torstai 25. heinäkuuta 2013

Australia-sukkia

Päätin haastaa itseäni sukanneulomisen suhteen. En ole koskaan neulonut sukkia pyöröpuikolla. En myöskään ole koskaan neulonut sukkaa kokoa 46-47. Kokeilulle oli tiedossa sopiva uhri, joka saisi sukat syntymäpäivälahjaksi. Bonuksena hän sai valita sukkien värin ihan itse muutamista vaihtoehdoista. Ja ei sitten muuta kuin tuumasta toimeen. Olin tosi iloinen, että hän valitsi värin näin ennakkoluulottomasti! :)

 Malli: Olavi by Kyllikki Mitronen kirjassa Sukkasillaan
Puikko: Pyöröpuikko nro 3
Lanka: Zwerger Garn Opal Handpainted Väri: Australia 74 g sekä
kantapäissä armeijanvihreää Novita Nallea jnkn verran


Opiskelin sukkien neulomista pyöröpuikolla Melissa Morgan-Oakesin kirjasta Neulo kaksi sukkaa kerralla 2. Täytyy kyllä sanoa, että en erikoisemmin ihastunut tekniikkaan itsessään, vaikka on todella kätevää, että sukkapari valmistuu kerralla ja sukista tulee prikulleen samanlaiset. Jotenkin koin sen kaapeleiden siirtelyn vaivalloisena ja varsinkin sukan kärjessä. Ehkä olen vaan harjaantumaton ja kaavoihin kangistunut. Myös pitsisukkien neulomisessa tämä tekniikka varmasti puoltaa paikkaansa. Kantapäät tein Nallesta, kun epäilin langan riittävyyttä (ja kestävyyttäkin). Lankaa kuitenkin jäi ja siitä riitti kahteen pienempään sukkapariin. 

 Sukat koko 25-26

Sukat koko 19-20

Langan väri näytti vyyhdillä kauniilta, kerittynä ihan järkyttävältä värioksennukselta, mutta neulottuna taas oikein kauniilta. Pienemmät sukat tein ihan sukkapuikoilla ja ne menivät samaan perheeseen tiimisukiksi! :)

Nauttikaahan heinäkuun helteistä! :) -Rouva Silmukkainen

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Sillälailla! Mä en osaa kunnolla tehdä yhtäkään sukkaa kerrallaan ja sä tempaisit 2 het kättelyssä! Olit kyllä onnistunut erittäin hyvin värjäyksissäsi!!! Aivan karehtien katselin ja luin! Pian taas neulekoulutaan....kato kerin -lehdestä jo pv.määriä.

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

No juu, en tiedä jäikö tuo ensmäiseksi ja viimeiseksi kaksi sukkaa kerralla kokeiluksi, tykkään vaan niin paljon enemmän tavallisilla sukkapuikoilla neulomisesta. Mun kerinlehti jäi markkinahumussa väärään koppaan, mutta on tiettävästi tallessa! Kaffilaan tulen, mikäli kynnelle kykenen ja isäntä ei ole töissä.