maanantai 10. kesäkuuta 2013

Puutarhassa hiipii kotitiikerit

Näpsäisin muutaman kuvan puutarhasta viime viikolla, samalla kun otin kuvia kotitiikereistä. En vaan ehtinyt päivittelemään, kun lähdimme viikonloppureissulle. Kolmilapsisessa perheessä jo pelkästään pakkaaminen on oma operaationsa ja tuntuu, että matkaan ei päästä millään. Reissu meni oikein mukavasti ja Ihastuttava männynomena (kts. ed. postaus) pääsi lämmittämään äitini hartioita. Oli myös kovasti tykätty, joten eipä menneet taistelut sen projektin kanssa hukkaan.

Tässäpä nämä Kotitiikerit. Kuvaan on päässyt myös aivan vintage taskulamppu, jonka löysin paikalliselta kirpputorilta 2 euron pilkkahintaan. Oli niin kaunis esine, että en vaan päässyt sen ohi.


Kotitiikeri-sukat
Ohje: Neulekirja - Tähkäpää ja muut lempineuleet; Ilona Korhonen & Jenni Österman
Lanka: Drops Fabel Print, väri 543p sekä Drops fabel UniColor, väri 400 (musta)
Puikot: 3,5 ja 2,5 


Neuloin sukan sisemmän varsiosan mustalla Fabelilla, kun en ollut ihan varma kirjavan langan riittävyydestä. Todennäköisesti 100 g olisi kuitenkin riittänyt näihin 38 numeron sukkiin. Mutta toisaalta tuo musta väliosa tuo vielä mukavasti esiin  varren napitusta. Jotain onnistuin munaamaan napituksen suhteen, koska varteen olisi kuulunut tulla 6 napinläpeä. Huomasin asian vasta toisessa sukassa, mutta samapa tuo.
 

Kyllä näitten kanssa on mukava lähteä syksymmällä patikoimaan. :) Ohje oli tosi kiva, voisin joskus pyöräyttää toisetkin. Tykkäsin myös kirjan Bones-sukista ja Annika B.-sukista, ne ovat myös to do-listalla jonain päivänä.


Puutarhassa kaikki tuntuu tapahtuvan nyt jotenkin pikakelauksella (paitsi Tarhadaalioiden kohdalla ei tunnu tapahtuvan mitään, ilmeisesti talvehdituttaminen kellarissa meni pieleen ja esikasvatuskin jäi tekemättä. Istutin pari viikkoa sitten vaan suoraan laatikoihin ja toivoin parasta). Kirpputoritomaatit ovat kuitenkin tehneet mukavan määrän raakileita. Perennapenkkimme taustahahmona huojunut katajavanhus kamppailee kuolinkorinoissaan. Saa nähdä selviytyykö se, vai joudummeko istuttamaan tilalle jotain muuta. Havukasvit ovat olleet kuluneena keväänä kovilla hitaasti sulaneen roudan takia. Pionit kukkivat pian täydessä loistossaan! Ne ovat lempikukkiani. Harmi, että kukat pysyvät nätteinä vain hetken.

Toimeliasta alkavaa viikkoa toivottaa Rouva Silmukkainen

6 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Tosi kivat varret, niin ja muutenkin :)
Tällaiset voisinkin syssymmällä neuloa - kesä on mulla enemmän ompeluaikaa ;)

vilukissi kirjoitti...

Onpas nätit kotitiikerit! Pitääkin keskustella kanssasi...mulla on kumisaappaat, joissa ei ole vartta...ja niihin...Kotitiikerit, tai Vilukissitiikerit!!

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Johanna: Kiitos! Heti kun näin nuo Fabel Print kerät, tiesin mitä niistä tekisin. Ne halusi päästä tiikereiksi! :)

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

vilukissi: No nuohan ne passaa juuri hyvin varrettomiin kumisaappaisiin! Olen joskus lähettänyt Nokian kumisaapastehtaalle toiveen, että alkaisivat tehtailla läpinäkyviä kumisaappaita. Niissä hienot villasukat pääsisivät oikeuksiinsa. Toistaiseksi tätä loistavaa markkinaideaa ei ole otettu vakavasti. En ainakaan ole törmännyt läpinäkyviin saappaisiin. :D

TiinaV kirjoitti...

Hienot Kotitiikerit! Tuota ohjetta olen katsellut pitkään sillä silmällä..

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Anna palaa vaan, niistä tulee tosi kivat! Lankojen ja nappien valitseminen näihin on tosi mukavaa.