perjantai 14. kesäkuuta 2013

Molla Mills ja käsityöfestivaalit Kauhavalla

Tänään on vietetty oikein kiva päivä Kauhavalla! Isäntä oli lähdössä puukkofestivaaleille ja minä puolestaan olin melkein jäämässä kotiin lasten kanssa, mutta niin vaan lopulta pakattiin koko porukka autoon. Pitihän sinne käsityöfestivaaleille päästä, kun paikalla oli virkkaajamestari Molla Mills! Ostin Mollan kirjan jo pari päivää sitten, kun en ollut vielä ihan varma, lähdemmekö Kauhavalle tänä vuonna.


 Molla oli ihan yhtä hurmaava luonnossa kuin kirjan sivuillakin! Kuvassa on syntymässä virkattua kettinkiä.


En tietenkään hoksannut ottaa omaa Virkkuri-kirjaa mukaan, mutta Molla ystävällisesti signeerasi minulle erilliseen paperiin, jonka sain kotona liittää kirjaani. Sainpa vielä käyntikortinkin! 


Kirja on pullollaan hyviä ohjeita, mutta erityisesti ihastuin pastillityynyihin ja kettinkiin. Voin lämpimästi suositella kirjaa sellaisillekin, jotka eivät eläissään ole tarttuneet virkkuukoukkuun, koska sieltä löytyy seikkaperäiset vaihe-vaiheelta tekniikkakuvat ihan ketjusilmukan virkkaamisesta lähtien.


Kangasaitalla oli avoinna poistomyyntipiste, josta olisi voinut tarttua mukaan paljon enemmänkin, mutta eiköhän näissä 20 kartiossa trikookudetta ole ihan riittävästi minulle. Poistopisteessä myynnissä olleet kartiot olivat vain 2 €/kpl ja sillähän niitä tarttuikin mukaan noin monta. Mielessä on lähinnä mattoja, mutta tulisihan noista ihanat pastillityynytkin. Neiti Silmukkainen osti itselleen pari kartiota asteen tummempaa turkoosia  kudetta ja nuo yläkorissa näkyvät hauskat helmikahvat laukkua varten.


Poistopisteestä ostin myös nämä ihanat kimallelangat. Ei aavistustakaan mihin niitä käyttäisin (eivät ehkä kestä koneompelua), mutta ehkä niistä voisi virkata koruja tai laittaa mukaan efektilangaksi johonkin pienempiin virkkaus- ja neuletöihin. Hypistelin vaikka mitä houkuttelevia neulelankapussukoita, mutta jotenkin sain pidettyä pään kylmänä. 


Neiti Silmukkainen virkkasi 4H-yhdistyksen kojussa juuttinarusta pannunalusen ja Sisu pääsi askartelemaan kaulakorun. Siihen olisi saanut tehdä kolvilla hienoja kuvioita, mutta Sisu oli kolvin käyttöön vielä liian pieni. Minä puolestaan kävin Marttojen teltassa kokeilemassa afrikankukan virkkaamista.


Kaikkea muutakin pientä tuli ostettua. "Koneet" pikkuruisten tupsujen tekemiseen, 11,5 mm "hännällinen" virkkuukoukku ts. koukkuamiskoukku sekä ommeltava suljinmekanismi käsilaukkuun. Pitääpä kokeilla, mitä tuolla uudella virkkuukoukulla voisi tehdä. Koukkuaisinko maton? Materiaalia ainakin piisaa. :)

Parit villasukat olisi valmiina ja Neiti Silmukkainen on tehnyt vaikka mitä upeita töitä Näppi-koulussa, pitänee kuvata niitä tänne blogiin lähipäivinä.

Lähtekäähän kaikki joukolla huomenna Kauhavalle puukko- ja käsityöfestivaaleille, Molla Mills on siellä vielä huomennakin! :) -Rouva Silmukkainen

Ei kommentteja: