sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Äidin ja tyttären kesäkassit

Neiti Silmukkaisen ostokset Kauhavan käsityöfestivaaleilta on nyt jatkojalostettu ja lopputulos on todella makee! Kyllä kelpaa tämän kassin kanssa lähteä biitsille. Autoin sanallisesti pohjan virkkaamisen kanssa ja pikkuisen kahvojen kiinnityksessä ja kuteiden päättelyssä, mutta muuten neiti (10 v.) virkkaili kassin täysin itsenäisesti. Mallia otettiin täältä. Koukku oli nro 8.


Niinpä sitten minäkin innostuin virkkaamaan itselleni pienen kesäkassin. Itseasiassa kellaria siivoillessa löysin vuosia sitten Novitan Cocos-langasta neulomani hihattimen, jota en ole ikänä missään julkisesti pitänyt. Lanka oli niin ihanan glitter, että päätin purkaa tekeleen ja tehdä siitä jotain muuta, siis kesäkassin.


Olin vastikään jossain nähnyt ananaskassin Novita-lehden kesä 2007-numerosta ja se näytti kivalle. Kaivoin lehden esiin ja sovelsin vähän ohjetta. Koska lankaa oli vain 200 g, pienensin kokoa 4 ananaskuvion verran sivusuunnassa, mutta silti kassista tuli ihan reilunkokoinen. Mikä tärkeintä, kaikki lanka meni, eikä jäänyt mitään pikkunöttösiä pyörimään nurkkiin. Lanka on niin kirjavaa, että ananaskuviot erottaa vaan hyvällä mielikuvituksella.


Ohje: Novita kesä 2007, nro 53.
Koukku 3,5
Lanka: Novita Cocos 200 g


Olin ihan unohtanut, että tällaistakin kimallelankaa on joskus tehty.

Pienin on päivänokosilla ja muu perhe kalassa, talossa on oudon hiljaista, mutta sekin on niin ihanaa välillä!
-Rouva Silmukkainen

4 kommenttia:

margsan kirjoitti...

Kivaa pintaa!!!

vilukissi kirjoitti...

Hyvin olet onnistunut! Tuletko 9.7 neulekaffilaan...kerään vähän nimiä, ettei turhaan pidetä, jos porukka onkin kesälaitumilla!!

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

margsan: Kiitos :)

vilukissi: Ehdottomasti tulossa, ellei joku ihan ylitsepääsemätön este ilmaannu!

vilukissi kirjoitti...

Jess! Saamme kaffilan taas pystyyn!