perjantai 31. toukokuuta 2013

Makustuksia

Täällä on neulerintamalla ollut hiljaista viime päivinä. Säät on olleet niin ihmeellisen ihanat, että kuluneena kolmena päivänä olen vaan pessyt mattoja kotipihalle viritellyssä kuivan maan mattopesupaikassa. Tänään jyrähteli ukkonen muutaman kerran ja pieni ripsaus tuli vettä, mutta sitä plaatua on luvassa enemmän vasta huomenna. Tänä kesänä en ole palanut oikeastaan ollenkaan (paitsi kaulasta ihan vähän), mikä on siis todella historiallista! Siitä kiitos kuuluu lasten aurinkorasvalle suojakertoimella 50 :D, suosittelen oikein lämpimästi kaikille herkkänahkaisille. Ed. mainitusta syystä en todellakaan ole mikään auringonpalvoja ja viihdyn ihan mieluusti varjossa kalkkilaivan kapteenina koko kesän.

Mitään valmistahan ei ole näytettävänä, mutta jotenkin nyt vaan piti tänne päästä jotain keskeneräisyyksiä esittelemään.


Tässä on muotoutumassa jännittävän näköinen putkilo. Ehkä hiha? Alkupäässä työtä kokeilin tuliteriä KnitPron cubics-puikkoja. Ihan kivat. Kevyet. Mukavan teräväkärkiset. Mutta mitään hypetystä tai tuuletuksia en saanut itsestäni puserrettua ulos. On ne vähän paremman tuntuiset käteen kuin perinteiset metallipuikot, mutta tuosta neliskanttisuudesta ei mielestäni ole sen enempää hyötyä kuin haittaakaan. Ja huom. työhön on vaihdettu pienemmät puikot alun jälkeen, joten kuvassa näkyvät on ihan tavispuikot.


Tässä se on. Ihan viittä vailla valmiina. Huomenna päästän sen pinteestä. Tähän projektiin on hukattu verta, hikeä ja kyyneleitä enemmän kuin moneen muuhun, mutta valmis siitäkin lopulta tuli. Stressasin vähän, että miten Drops Alpaca käyttäytyy pingottaessa, kun en ole koskaan aiemmin neulonut siitä huivia. Lanka tuntui niin pehmoiselta, että ajattelin sen palaavan ryppykasaksi välittömästi neulojen irroituksen jälkeen. Onneksi löysin Taija Elon artikkelin pitsilangoista Ullassa ja stressikäyräni laski välittömästi. Jännityksellä odotan lopputulosta.

Ihanaa viikonvaihdetta ja onnitteluja kaikille uusille ammattiin valmistuneille, ylioppilaille, peruskoulunsa päättäville tai muuten vaan kesälaitumille kirmaaville toivottaa Rouva Silmukkainen! :)

Ei kommentteja: