keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kaikenlaisia välipaloja

Eilen illalla olin ensimmäistä kertaa tutustumassa paikallisen neulekaffilan porukkaan. Vaikka ihan reipas perusluonteeltani olen, niin silti jänskätti vähän etukäteen, mutta paikalle saapuessani jännitys karisi melkein samantien, niin lämpöisen vastaanoton sain! :) Onneksi en myöskään ollut ainut, joka paikalla oli ensimmäistä kertaa. Helmien kimallus on ollut kanssani samaan aikaan useammallakin (?) kansalaisopiston kurssilla ja neulekaffilaan eksyimme molemmat juuri eilen ekaa kertaa. Tunnelma oli oikein leppoisa ja mielellään osallistun toistekin. :)

Otin mukaan muutaman keskeneräisen käsityön ja tässä niistä yksi. Olin jo kertaalleen virkannut Kauhavan Kangasaitan Lilli-ontelokuteen (väri pellava) jämistä korin, mutta siitä tuli liian leveä ja matala, kun en oikein osannut suhteuttaa kuteen määrää koriin. Purin alkuperäisen reunat ja osan pohjasta ja virkkasin reunat uudelleen 8 nron koukulla. En saanut työtä kaffilassa valmiiksi, mutta kotona virkkasin loppuun. Siitä tuli WC-paperirullien säilytin! Sinne mahtuu mukavasti 5 rullaa, vaikka tästä perspektiivistä tuo päällimmäinen rulla näyttääkin jättimäiseltä. Mitään ohjetta en varsinaisesti käyttänyt, mutta on varmasti hyvin vastaava kuin Kangasaitan ohjeissa, joita löytyy esim tältä sivulta vino pino.


Tässä vähän vanhempaa tuotantoa, mutta näpsäsin kuvan samalla WC:n matosta. Se on virkattu luonnonvalkoisesta Kangasaitan Esteri-kuteesta Kaneli-maton ohjetta mukaillen, jotain säätöä taisi olla taas kuteen riittävyyteen liittyen.. Onneksi tästä kuvasta ei niin hyvin erota, että matto kaipaisi pyöräytystä pesukoneessa...


Heh, kumpikohan on tämän kuvan päätähti, keltainen kodinkone vai vihreä ruttukasa? ;) Siis jos ihminen voi olla täysin rakastunut johonkin kodinkoneeseen, niin tunnustan, minä olen! Nyt niitä vihdoin saa, melkein kaikissa sateenkaaren väreissä. Sammalenvihreät Drops Alpacat ovat päässeet puikoille.


Paljon tämän helpommaksi ei voi enää neulominen mennä. Pyöreä pötkylä (= tuubihuivi) suljettuna neuleena pelkkää oikeaa 40 silmukkaa 20 mm pyöröpuikolla. Että ei muuta kuin syksyä odotellessa. En päässyt ollenkaan röyhelöhuivibuumin aallonharjalle ja nyt sitten käytin 4 kerää (á 100 g) röyhelö-ökylankaa (Schachenmayr Frillyä) allaolevaan pötkylään, jossa langan röyhelöominaisuudet eivät pääse ollenkaan loistamaan. Puolustuksekseni voin sanoa, että idean bongasin lankakaupassa ja kerätkin kun olivat tuhdissa alessa, niin annoin palaa. Ja voihan tämän purkaa ja neuloa uudestaan, jos joskus alkaa kaduttaa. Ihan maatuskamummolta näytän jälkimmäisessä kuvassa. :) Ostin näiden lisäksi kolme muutakin eriväristä smc:n röyhelöhuivilankakerää  (Argentina ja Argentina Color), mutta aion kehitellä niistä jotain muuta kuin röyhelöhuiveja. Kävi Sulo Vilénit, että ostin kun halvalla sai. Kaikeksi harmiksi vähän aikaa sitten Seinäjoelta löytämäni lankakauppa Kudoke Galleria nimittäin loppuunmyy toukokuun ajan ja sieltä nämäkin kotiutuivat.

 No eipä sitten tällä erää muuta kuin keväistä keskiviikkoa toivottaa Rouva Silmukkainen

Edit: Piti vielä lisäämäni, että sydämellisesti tervetuloa kaikki blogini uudet lukijat! Ihanaa, kun olette lisääntymään päin :D, että ei tarvii ihan vaan eetteriin kirjoitella.

4 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Hei vaan! Oli todella kivaa, kun saimme uusia kasvoja neulekaffilaamme! Istuit porukkaan heti tosi hyvin ja sopivasti! Ei tarvinnut "orijaalla"! Harmitti, kun en huomannut mikä se kolmas työsi olisi ollut. Muistaakseni sanoit,e ttä laukussasi oli kolmaskin työ odottamssa ;)! Hyvä periaate ottaa monta työtä joukkoon, niin ei kyllästy. Mulle kävi niin, että tein 3 eri kertaa rannekkeen aloituksen ja kolme kertaa purkasin, se ie vain jotenkin...onnistunut. Taidan kiertää liiaksi pöydästä toiseen, että keskityin kaikkiin muihin ja muiden töihin, etten hallinnut omaa kohtaani. Mutta mukavaa ja leppoisaa oli! Naurava ja iloinen porukka. Jäi hyvä mieli!

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Kiitos! Oli kyllä todella mukava ilta ja odotan jo kovasti seuraavaa! :) Et kuule menettänyt mitään, kun et nähnyt sitä kolmatta käsityötä. Ne oli vaan ihan perusvillasukat Nalle-langan jämistä, kun yritän saada jotain aikaiseksi tuonne Jämäbloginkin puolelle. Enkä ihmettele, että ne sinne kassin pohjalle jäi. Saldo on tähän mennessä ollut kyllä aika laiha mun osalta. Todella hienoja käsitöitä oli tekeillä neulekaffilassa, kyllä siellä inspiroituu!

Matleena kirjoitti...

Kiitos kommentista! En ole tainnut blogissasi aiemmin poiketakaan ja monta kaunista mukavaa kässää näkyi olevan esillä. Taidan jäädä seurailemaan touhujasi. :)

Onpas kauniin keltainen kahvinkeitin! Niin pirteä, että tuota ladatessa varmaan unenrippeet aamusella karisevat silmistä. ;)

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Voi kun kivaa, tervetuloa lukijaksi Matleena! Uuteen kaffinkeittimeen olen aivan umpirakastunut ja väri todellakin piristää harmaata keittiötä kesät talvet. :)