tiistai 23. huhtikuuta 2013

Tulvan jälkeistä elämää

Huh huh, viime viikosta on selvitty, joten voin olettaa selviäväni paljosta muustakin. Alkuviikon olin reissussa pienempien muksujen kanssa ja samalla sairastin vuosisadan vatsataudin. Onneksi lapset ei sairastuneet ja päästiin kunnialla kotiin, vaikka olo olikin hontelo. Kun vihdoin aloin olla elävien kirjoissa, niin perjantaina -kaikista varotoimista huolimatta- tulva pääsi meidänkin kellariin... Onneksi asia huomattiin suht ajoissa ja vettä oli vain 1-4 cm lattioilla, mutta voittepa vaan uskoa miten puhki oltiin noin 100 m2 kellarin kuivaamisen ja luuttuamisen jälkeen. Suuremmilta aineellisilta vahingoilta onneksi vältyttiin. En vieläkään päässyt kuvaamaan kangaspuita, kun askarteluhuone on edelleen vähän epäjärjestyksessä, mutta niille ei onneksi käynyt kuinkaan. :) Sehän olikin tärkein juttu se. Imuri pörähti käyntiin myös tänään ihan ongelmitta, vaikka sekin pääsi vähän kastumaan tulvassa. Suuri myötätuntoni on kaikkien niiden puolella, jotka ovat kärsineet tulvavahingoista ja voin vaan kuvitella miten ikävää jälkeä se saa aikaan asuintiloissa. Meillä kastui "vaan" kellari ja tosi kurjaa oli sekin.

Menin ilmoittautumaan jämälankojen tuhoamisoperaatioon huhti-toukokuussa 2013 ja, jotain pientä olen sinnekin saanut tehtyä. Ankeiden koettelemusten jälkeen päätin, että nyt tarvitaan piristystä ja tartuin keltaiseen Nalle-jämäkerään. Tässä on kartoitettuna jämäkerät, joista yritän inspiroitua.Syntyi kaksi iloista, c-vitaminoitua pikkuaurinkoa! Niihin kului vain 44 g lankaa, mutta jostainhan se jämäkerien tuhoaminen on aloitettava. Tein yhden pallukkakerroksen isommat kuin ohjeessa, koska ainakin mun lapiokäsi vaatii vähän isomman halkaisijan. Patalappujen ohje "Iloinen leipuri" on Patalappuja à la Carte-kirjasta. Se taitaakin jäädä minun kirjahyllyyn asustelemaan.

Aurinkoisia kevätpäiviä toivottelee Rouva Silmukkainen

4 kommenttia:

MysteryKnitter kirjoitti...

Värikkäitä lankoja. Pahoittelut tulvasta. Olen nähnyt uutiskuvia. Se on varmasti rankka kokemus, jos se oikein pahasti kohdalle sattuu.

Crafters Daily kirjoitti...

Tulva kuulostaa hirveältä, onneksi ei käynyt pahemmin!

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Kiitos myötätunnosta! Eilen näin 45 minuuttia-ohjelman lopussa tosi rankkoja tulvakuvia ja totesin, että meidän kohdalla koettelemus oli kuitenkin vielä aika pientä...

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Niinpä! Me asutaan sellaisen pikkujoen varressa, joka kesäaikaan muistuttaa enemmän leveää ojaa kuin jokea, mutta näin tulva-aikaan se innostuu levittäytymään piha-alueelle. Vanhat viemärikaivot ovat yhteydessä jokeen ja sitäkautta vesi pääsi sisälle taloon, vaikka vesi ei varsinaisesti muuten ihan lähellä asuinrakennusta ollutkaan. Onneksi ensi kesänä ongelman pitäisi poistua lopullisesti viemäriremontin myötä.