torstai 25. huhtikuuta 2013

Heleitä ja tummia sävyjä - niin kuin elämässäkin

Projekti sai alkunsa siitä, kun näin tämän Aman käsityöt-blogissa. Luulen, että olen vilkaissut ohjetta Dropsin sivuillakin joskus, mutta ehkä vaatimattomasta kuvasta johtuen se ei säväyttänyt sen kummemmin. Peitto näytti tosi houkuttelevalta Aman blogissa ja jäi mieleeni kummittelemaan. Sen värit toivat jotenkin mieleeni lapsuuden värikylläiset sadut. Ihan näin mielessäni Prinssi Kaspianin kääriytymässä siihen Narnian tarinoissa. Tykkäsin lapsena ihan hurjasti Narnian tarinoista ja tykkään vieläkin. Olen lukenut kaikki tarinat vanhimmalle tyttärelleni Neiti Silmukkaiselle, kun hän oli eka-tokaluokkalainen. Odotan kovasti, että kaksi pienempää varttuvat sopivaan ikään, että voin heillekin alkaa lukea jännittävistä Narnian seikkailuista. Voisinkin nimetä tämän Narnia-peitoksi. :)


Peittoa oli tosi ihanaa virkata, vaikka ensin olin ihan ihmeissäni, että miten niin ohuelle langalle kuin Fabel ja Delight oli laitettu nron 5 virkkuukoukku. Aika nopeasti totuin kuitenkin löysähköön käsialaan, mutta paloista tuli kyllä järkyttävän eri kokoisia riippuen ilmeisesti virkkaajan mielialoista :). Käsialani vaihtelee virkatessa huomattavasti enemmän kuin neuloessa ja minulla onkin jemmassa vuosien takainen päiväpeittoprojekti kalalangasta, kun huomasin, että palat olivat jossain vaiheessa pienentyneet n. puolella sentillä sivuiltaan... Osa paloista on jo yhdistettykin (siinä osassa palat olivat ihan samankokoisia), mutta inspiraatio vain katosi, kun huomasin kuinka erikokoisia myöhemmin virkatut palat olivat. Ehkä se joskus valmistuu, ehkä ei. Tämän peiton kanssa ei onneksi sitten yhdistämisvaiheessa tullut ongelmaa, koska palat olivat tosi joustavia ja lopputuotoksesta ei kyllä huomaa palojen kokoeroja.


Tämä oli jotenkin niin terapeuttinen projekti, että mietin pitäisikö tehdä kaksi lisää, niin sitten kaikilla kolmella pikku Silmukkaisella olisi omat torkkupeitot. Delightia löytyy muissakin ihanissa sävyissä kuin näissä, jotka ovat ohjeen mukaiset 08, 09, 10 ja 11. Palat on yhdistetty ja reunukset virkattu mustalla Fabelilla.

 
Viimeistelin peiton kevyesti höyryttämällä silitysraudalla märän sideharson läpi. Ohje löytyy Dropsin sivuilta täältä.Olen ottanut linkin Aman postauksesta, kun jostain syystä juuri tällä hetkellä en ainakaan omalta koneeltani päässyt ollenkaan Dropsin sivuille. Toivon mukaan linkki alkaa toimia myöhemmin. Palaan korjailemaan, jos tarvetta ilmenee.

Mukavaa torstai-illan jatkoa toivottelee Rouva Silmukkainen :)

2 kommenttia:

Ama kirjoitti...

No mutta, siitähän tuli upea "Narnia-peitto" :) Eikä ollenkaan huomaa, jos paloissa olikin kokoeroja. Niin oli minullakin, ja lankakin oli paksuudeltaan aika vaihtelevaa. Värit ovat kyllä kauniita!

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Kiitos paljon Ama kehuista ja ennen kaikkea innoituksesta tämän tekemiseen! Tuntuu, että tässä minun peitossa oli enemmän tummempia sävyjä kuin sinun, mutta jokainen kerä on tietysti Delight-langassa vähän erilainen. Ehkä mulle sattui vähän tummempia keriä. Mutta ihan lumoutuneena virkkasin jokaista palaa, kun kaikista niistä tuli niin erilaisia. :)