lauantai 6. huhtikuuta 2013

Haruni ja muita kolmiohuiveja

Hih, onhan niitä tapoja pingottaa... Perjantaina myöhään illalla otin itseäni niskasta kiinni ja pingottelin Haruni-huivin, joka oli jo reilun viikon verran murheellisena ryppykasana odottanut tätä toimenpidettä. En voi sille mitään, että kolmiohuivien neulominen on vaan niin kivaa!


Huivi oli pingotettuna askarteluhuoneen sohvaan, mutta en sitten miettinyt asiaa sen kummemmin sen kuin pistelin neuloilla kiinni. Hyvin se pingottui kaikesta huolimatta. Yleensä pingotan huivit meidän parisänkyyn joustinpatjoihin ja kuivumisen jälkeen annan olla vielä yhden yön petauspatjan alla silottumassa.
 

Tää on niin kaunis! Ohje siis Ravelrystä Haruni pattern by Emily Ross.

 
Lanka on virolaista liukuvärjättyä villaa, puikkokoko 5,5. Huivista tuli melko kookas.


Pukee ihan hyvin kevään ehkä viimoista lumiukkoakin :) Jotenkin olisin toivonut, että nuo värit olisi asettuneet paremmin, että keskellekin olisi tullut sininen raita ja huivi olisi päättynyt siniseen väriin. Näitten liukuvärjättyjen lankojen kanssa lopputulos on aina vähän ylläri. Mutta ihan tyytyväinen olen näinkin.


Laitan tähän samaan syssyyn pari kuvaa neulomastani Laminaria-huivista. Se on valmistunut muistaakseni jo joskus 2009 ja olen tykännyt siitä ihan hurjasti. Kuvassa ei siis todellakaan ole pingotuksen jäljiltä, vaan ennemminkikin kovan käytön jäljiltä.


 Laminaria by Elizabeth Freeman, Knitty 2008.


Pitäisköhän laittaa kuva vielä siitä ensimmäisestä kolmiohuivista, jonka syytä on se, että hurahdin kolmiohuivien neulomiseen ihan totaalisesti. Pikaisesti laskeskelin päässä, että olen tehnyt ainakin 4 kolmiohuivia lahjaksi mm. toisen Laminaria-huivin, Lumimarja-huivin, Gail (aka Nightsongs)-huivin ja Pavonis-huivin. Kaikista ei ole tullut otettua kuvia. Tuo tällä hetkellä taustakuvana näkyvä turkoosinvärinen haarukkapitsihuivi on Amelie-kolmiohuivi, malli Etelä-Pohjanmaan käsi- ja taideteollisuus ry.


Pavonis-huivi, malli Sarianna Käkelä


Valmistunut v. 2008 Anopille

 Tässä sitten se kaiken "pahan" alku ja juuri, joka sai minut alunperin koukkuun kolmiohuiveihin! Revontuli-huivi on edelleen käytössä eikä vähiten ihastuttavien värien takia (Lanka Pirtin kehräämön liukuvärjätty karstavillalanka). 


Revontuli-huivi ohje AnneM
Valmistunut v. 2008
Tulipa pitkä postaus pelkistä huiveista ja muutakin hykerryttävää kerrottavaa olisi! Kangaspuut nimittäin tuli eilen!!!! Ja pääpiirteissään ne on kasassakin jo, mutta palataan siihen aiheeseen myöhemmin...

Mukavaa neulomalomapäivälauantaita toivottaa Rouva Silmukkainen

8 kommenttia:

Crafters Daily kirjoitti...

Oi, kauniita huiveja olet tehnyt. Mulla on nyt ensimmäinen kolmiohuivi tekeillä, vielä yksi kerä niin se on valmis! Mutta harmi vain kun loppua kohden tahti hidastuu...

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

No niin, siitä se sitten lähtee ja koukkuun (tai puikkoihin) voi jäädä... :D Viimeiset kerrokset on aina toooosi hitaita ja samalla kuitenkin odottaa kärsimättömänä, että huivi tulisi äkkiä valmiiksi. Olen myös yllättänyt itseni useammin kuin kerran "neulomasta mahdollisimman nopeesti, ettei lanka vaan lopu kesken". :D

margsan kirjoitti...

Upeita huiveja! Ja vaativat todella kärsivällisyyttä.....

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Kiitos paljon ja kiva, kun liityit lukijaksi! Kärsivällisyyttä on kyllä välillä koeteltu, purettu ja neulottu uudelleen. :) Pitsihuiveissa en edes uskalla purkaa muuten kuin "neulomalla takaperin" silmukka kerrallaan...

Ama kirjoitti...

Nämä on aivan upeita, kun osaiskin tehdä! En ole kyllä koskaan koittanutkaan neulomalla huivia, näyttää niin vaativalta. Tulee aina vaan virkattua. Kiitos niistä pohjakangasvinkeistä blogissani :)

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Kiitos Ama! Mä aina käyn ihastelemassa sun taidokkaita virkkaustöitä. :) Hyvä, jos vinkistä on hyötyä ja varmaan muitakin vaihtoehtoja löytyy, mutta ajattelin vinkata, kun tuli niin sopivasti vastaan. :)

Villapallo kirjoitti...

Onpa todella kaunis Haruni (ja myös muut huivit!) Nyt tuli fiilis että värillinenkin Haruni olisi tosi kiva... ;-)

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Kiva kun kurkkasit! Huivin malli on kyllä tosi kaunis ja mä oon ihan hurahtanut näihin kolmiohuiveihin! Nytkin työn alla on peräti kaksi huivia... Toinen sentään päätyy pukinkonttiin. Mutta mihinkäs koira karvoistaan pääsisi. :D