torstai 7. maaliskuuta 2013

Vauvalle lämmikettä

Tässä jokunen aika sitten sain valmiiksi neuleen Siina-neiti Silmukkaiselle. Neule joutui kuitenkin odottelemaan jonkun aikaa viimeistelykäsittelyjä (onko muilla sellaista ongelmaa, että käsityölaatikko pursuilee lapasia, joista puuttuu peukalot, sukkia, joita ei ole päätelty, huiveja, joita ei ole pingotettu, napit puuttuu yms.? Siis muuten valmista, mutta viimeistelytyöt vaan jostain syystä ottaa hietaan). En oikein tiedä mikä olisi oikea viimeistely alpakkalankaneuleelle, varsinkin sellaiselle, jossa on palmikoita, mutta minä ihan rohkeasti vaan höyryttelin silitysraudalla. Kertokaahan miten itse teette? Dropsin alpacasta en täysin siloista neulomajälkeä ole koskaan saanut aikaan, mutta langan pehmeys ja lämpöisyys antaa vähän anteeksi esteettisissä seikoissa. Vika taitaa olla suurimmaksi osaksi neulojassa.

Ohje Drops Designista, koko 74/80. Lanka oli pitkään odotellut sopivaa käyttötarkoitusta ja taitaa olla ihan samaa sävyä kuin mallissakin. Kasvunvaraa nutussa on oikein mukavasti, se mahtui nippanappa 2,5-vuotiaan poikanikin päälle eikä näyttänyt ollenkaan kittanalta pituudesta. Tosi hyvä, että käyttöikää on pitkälti.

Tiesin jo orava-nappeja tilatessani Nappikauppa Punahilkasta, että ne ovat todella epäkäytännölliset, mutta kun ne oli niin söpöt... No onneksi nutun saa pujotettua päälle niin, ettei tarvitse avata kuin ylimmäinen nappi. Katsotaan nyt, jos sitten kuitenkin vaihdan ne jossain vaiheessa tavallisiin pyöreisiin puunappeihin. Onko oravat ja palmikot samassa neuleessa kuitenkin liikaa?

Lopuksi vielä taas tuttiketjuja ja tarvikkeet samaisesta yllämainitusta Punahilkasta, paitsi virkatun ketjun kirjontalanka. On se mukavaa, kun lähipiiriin on putkahdellut vauvoja tämän tästä ja vielä lisääkin on luvassa, joten myös tuttiketjujakin tulee ehkä vielä muutamat näkymään täällä blogissa. Siinä mielessä aina vähän riskaabeli vauvavieminen, kun eihän kaikki vauvelit perusta tutin päälle. Tällä kertaa vähän tyttömäisemmät ja pirtsakat kuosit.


Kurkku on kipuillut tänään tosi ärhäkästi, tuntuu ihan siltä kuin kurkussa olisi siipisimppu, jollaisen vastikään näimme Särkänniemen akvaariossa. Toivottavasti tästä ei joku tauti puhkea.

Toiveikasta torstai-ilan jatkoa toivottaa Rouva Silmukkainen.

Ei kommentteja: